سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انجمن طلاب عدالتخواه کرمان

جمع زیادی از روحانیون و طلاب کرمانی، عصر یکشنبه 20 مرداد، با حضور در مزرعه و باغ موقوفه مدرسه کرمانی ها، واقع در جاده جوپاری، جنب دانشگاه آزاد، از نزدیک روند امور مربوط به موقوفات مدرسه کرمانی ها و نحوه مدیریت ضعیف آقایان انصاری و کشمیری را بر این موقوفات، در سال های گذشته مشاهده کردند.

روحانیون و طلاب کرمانی، که برای اولین بار در موقوفات متعلق به مدرسه کرمانی ها حاضر شده بودند، پس از بازدید اجمالی از زمین های وقفی، به سخنان حجت الاسلام و المسلمین دکتر موسوی نسب، گوش فرا دادند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی نسب، در ابتدای سخنان خود با ذکر حدیثی از مولای متقیان، حضرت علی(ع) اظهار داشت:حضرت امیر می فرمایند: با عملتان مردم را به خدا دعوت کنید نه با حرفتان، عملتان را که درست کنید، مردم نیز اصلاح می شوند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی نسب، افزود: در گذشته های دور و نزدیک، مردم در زندگی خود و رعایت حق الناس و حق الله، روحانیون را به عنوان الگوی عملی خود می شناختند و به اموال دقت می کردند که غصبی نباشد.

وی در ادامه با ذکر داستانی از مقدس اردبیلی، اظهار داشت: این عالم بزرگوار در حال فروش گندمی که حاصل کشت و زرع خود بود در مورد بی برکتی گندم ها هشدار داده و سبب این بی برکتی را خاکی که از سم گاو به زمین در حال شخم وارد شده، خواندند.

دکتر موسوی نسب اظهار داشت: علمای گذشته در برابر اموال دیگران بسیار مواظبت داشته و همین سیره عملی آن ها سبب شد تا مردم نیز به اموال یکدیگر تعدی نکنند و یا حتی سبب تضییع اموال نشوند.

وی در ادامه ابراز داشت: طلاب میراث دار حرمت علما و انبیا هستند و همین امر وظیفه این قشر را سنگین نموده؛ به همین دلیل ما به شدت باید مواظب اعمال خود باشیم؛ همچنین به گفته های خود عمل نماییم.

وی در ادامه با اشاره به تهدیدها و فشارهایی که متوجه طلاب عدالت خواه کرمان است، خاطر نشان کرد: طلابی که اکنون در این مکان جمع شدند علی رغم تهدید ها و مشکلاتی که ممکن است برای آنان به وجود آید، جرئت به خرج داده و برای دفاع از حق طلاب مظلوم، از آبرو و آسایش خود گذشتند.

آیا در اداره اموال وقفی، هر گونه تصرفی مجاز است؟

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) بنا به مصالحی، توسط حاج احمد آقا، حکمی را صادر فرمودند و در این حکم آمده است: شما آقایان مجید انصاری، حسین جاویدی، محمدجواد کشمیری به کمک طلاب کرمانی مدرسه را اداره کنید. سؤال این است که آیا از کلمه اداره و مدیریت، تولیت فهمیده می شود!؟ و آیا آنها هر نوع تصرفی را می توانستند انجام دهند؟

دکتر موسوی نسب، با انتقاد از نادیده گرفته شدن علمای کرمان توسط هیأت مدیره مدرسه کرمانی ها، خاطر نشان کرد: مگر در کرمان، بزرگان و علمای دیگری از جمله: حضرت آیت الله جعفری نماینده ولی فقیه و امام جمعه محترم کرمان، و حجج الاسلام حقیقی و روحانی و دیگر بزرگان مانند حجت الاسلام سید یحیی موسوی کرمانی و... حضور نداشتند. چرا به بزرگان و فضلای کرمان، اعتنایی نکردند! در طول این 25 سال که این ملک در اینجا است، از آقایان و بزرگان کرمان سؤال کنید که آیا از املاک و اموال متعلق به مدرسه کرمانیها که در کرمان موجود است، اطلاع دارید!؟

مدرسه ای که از نظر آموزشی نمونه بوده، چرا باید به باشگاه ورزشی تبدیل شود؟

استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به وضعیت آموزشی مدرسه کرمانی ها، خطاب به مسئولان سابق مدرسه کرمانی ها، گفت: آقایان مدیران معزول در این 25 سال چند طلبه را تربیت کرده اند!؟ چند استاد ادبیات عرب و چند استاد فقه و اصول و تفسیر و زباندان و مبلغ را تربیت کرده اند!؟ چند طلبه کرمانی را سرپرستی کرده اند که الان بگوئیم مدرسه کرمانیها بعد از 25 سال این تعداد طلبه را به فضای فرهنگی کرمان هدیه کرده است!؟

استاد حوزه علمیه، افزود: بر طبق آمار موجود، در طول این سال ها، فقط 25% از طلاب مدرسه، کرمانی بوده اند!! مدرسه کرمانیها قبل از انقلاب رتبه اول یا دوم را در بین مدارس علمیه قم داشته است؛ اما بعد از انقلاب که مدیریت به دست آقایان افتاده، این مدرسه، در بین 56 مدرسه علمیه در قم، رتبه 54 را به دست می آورد و این هنر آقایان است. همچنین در سال های اخیر، در شورای تهذیب و اخلاق حوزه، گزارشات متعدد اخلاقی درباره این مدرسه مطرح شده است.

وی افزود: بعد از توقف حکم حضرت آیت الله مؤمن(دامت برکاته)، شورای عالی حوزه در سال گذشته، دستور داد طلاب به مدارس دیگر منتقل شوند و آقایان هیأت مدیره سابق، به جای تدریس علوم حوزوی و معارف اسلامی، باشگاه ورزشی و آموزش زبان انگلیسی را دائر کردند.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی نسب، ضمن تشریح روند مسائل مدرسه کرمانی ها در ماه های اخیر، خاطر نشان کرد: در ماه های اخیر، بعد از ورود طلاب به مدرسه، با مشورت آقای کشمیری، توافق نامه ای نوشته شد و قرار شد هیأت امنایی تشکیل شود و آقای کشمیری عضو هیأت امناء شده و توافق نامه را امضاء کرده است.

وی افزود: روز چهارشنبه در زمان تشکیل جلسه هیأت امنا، آقای کشمیری به بهانه مریضی از حضور در جلسه خودداری می کند. جلسه هیأت امناء با حضور اکثریت اعضاء تشکیل می شود؛ اما بعد از ظهر همان روز، آقای کشمیری ناگهان شفا پیدا می کند و به همراه پسران خود وارد مدرسه شده و با طلاب حاضر در مدرسه درگیر می شوند، که با حضور پلیس 110 وضعیت به حال عادی خود برمی گردد.

دکتر موسوی نسب، ضمن اظهار تأسف از عملکرد آقای کشمیری، ادامه داد: بار دیگر، در روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان آقای کشمیری به همراه تعدادی لباس شخصی که هیچکدام طلبه نبودند، قفل ساز و 2 نفر جوشکار وارد مدرسه شدند و توسط دادگاه ویژه از مدرسه خارج شده و درب مدرسه پلمپ شد؛ در حال حاضر، امر مدرسه به عهده شورای عالی است، ان شاء الله با مدیریت شایسته بتواند وضعیت مدرسه را از حال رکود در آورده و برنامه های خوبی را برای مدرسه داشته باشد.

چرا حساب و کتاب املاک وقفی ارائه نمی شود؟ پول حاصل از فروش زمین ها در کجا هزینه شده است؟

دکتر موسوی نسب، با اشاره به عملکرد مالی و مدیریتی هیأت امنای سابق، خاطر نشان کرد: آقایان در طول 25 سال آیا یک بار از منطقه و اراضی بازدید داشتند!؟ یک نفر را به عنوان وکیل قرار دادند و دستور دادند که زمینها را بفروشد و پول آن را به حساب آنان واریز کند. چرا نمی گویند که حساب و کتاب آنان چیست!؟ و پول واریزی از فروش این زمینها کجا هزینه شده است!؟

وی افزود: آقایانی که از نظر مالی و اقتصادی در قم مانند خودمان بوده اند، الان کارخانه های تولید سنگ دارند، اینها از کجا آمده است!؟ ادعا می کنند که درآمد حاصل شده را برای ساخت مدرسه کرمانیها هزینه کرده اند؛ در حالی که به ادعای خودشان، برای هزینه ساخت آن بارها و میلیون ها تومان از دولت پول گرفته اند!!

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ادعای هیأت مدیره سابق مبنی بر وقفی نبودن زمین های مدرسه کرمانی ها تصریح کرد: آقایان مدعی اند و اصرار دارند که زمینها وقفی نیستند؛ در حالی که در کتابی که اخیرا چاپ کرده اند، در صفحه 110 سندی را آورده اند که نشان می دهد زمینها موقوفه است. این سندی است که خودشان چاپ کرده اند، با این حال، چرا می گویند وقفی نیستند!؟

به خاطر اینکه طلاب کرمانی پول در اختیار ندارند، زمین ها به آنان واگذار نمی شود.

وی با اظهار تأسف از واگذاری زمینها به غیر روحانیون و طلاب کرمانی، گفت: آیا به طلاب مستضعف یک قطعه زمین واگذار کردید؟ یکی از روحانیون از آقایان سؤال کرده که چرا به طلاب زمین واگذار نکردید، در جواب گفتند: طلبه ها پول ندارند. در بین زمین های زیادی که واگذار کرده اند و فروختند، یک مسجد در این شهرک ها مشاهده نمی کنید، یک مرکز فرهنگی، حوزه علمیه و یا یک اردوگاه برای طلاب کرمان نمی بینید.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر موسوی نسب با اشاره به مسئولیت طلاب و روحانیون در دفاع از حق و حقیقت، اظهار داشت: شما طلابی که الان در اینجا حضور دارید، اولین کسانی هستید که از این موقوفات بازدید می کنید و هیچ طلبه کرمانی تا به حال به اینجا ورود نداشته است! طلاب کرمانی در کنار عزت نفس و کرامت و بزرگواری و تقوایشان باید در این گونه مسائل ورود پیدا کرده و دخالت کنند و اگراحساس وظیفه ای نسبت به حضور و ظهور و بروز در چنین مسائلی نکنند، باعث می شود مشکلات فرهنگی و مذهبی رخ دهد.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی نسب در ادامه، خاطر نشان کرد: در روند پیگیری مسائل مدرسه، دوستان روحانی و طلبه، خون دلها خورده اند و از درس و بحث و آبرو و حیثیت و عمرشان در طول پنج سال تلاش مستمر مایه گذاشتند.

وی افزود: از دوستان و طلاب عزیز خواهشنمندیم، در این صحنه ها حضور پیدا کنند و در جامعه زبان گویای حق باشند؛ اگر به ناحق می گوئیم پس باید سکوت کنیم و اگر واقعیت و حقیقت می گوییم که حق طلاب در حال ضایع شدن است، چرا نتوانیم این حق را باز پس گیریم، و اگر نتوانیم حق طلاب مظلوم را بگیریم، بنابراین وضعیت مردم پابرهنه در جامعه چه می شود!؟ باید در مقابل مافیای قدرت ایستادگی کنیم تا انشاء الله مصداق «کونوا للظالم خصماً و للمظلوم عوناً» باشیم. تقوای ما این است که اگر واقعاً تشخیص دادیم حقی از کسی ضایع شده، از عمر و آبرو و حیثیت و وقت خود بگذریم و حرکتی کنیم تا مطالبه حق ما، به ثمر برسد.

وی در پایان سخنان خود، ضمن تشکر از ارگان ها و نهادهای مختلف در قم، خاطر نشان کرد: تمامی ارگانها در قم، به دلیل حق طلبی طلاب کرمانی، از ما حمایت کردند، از جمله: دفتر مقام معظم رهبری، شورای عالی حوزه علمیه، دادسرای ویژه روحانیت، نیروی انتظامی، مدیریت حوزه و... و اگر حمایت این دوستان نبود، ما نمی توانستیم به مدرسه ورود پیدا کنیم و همچنین نمی توانستیم در صحن مدرسه فیضیه نشست اعتراضی برگزار کنیم.

گفتنی است در پایان این مراسم، نامه ای قرائت شده و به امضای حاضرین رسید. در ادامه، متن کامل این نامه را که خطاب به حضرت آیت الله استادی، دبیر محترم شورای عالی حوزه علمیه نوشته شده است، مشاهده می کنید:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

محضر مبارک حضرت آیت الله استادی «دامت برکاته»

دبیر محترم شورای عالی حوزه علمیه

سلام علیکم؛

چندی است که مسائل مربوط به مدرسه کرمانی ها و متعلقات آن، محور بحث ها و گمانه زنی های روحانیون و طلاب کرمانی حوزه علمیه قم و کرمان گشته است. همه از ظلمی می گویند که بر فرهنگ دینی استان کرمان و حق طلاب مظلوم علوم دینی روا داشته شده است. ظلمی که حاصل بی لیاقتی و خیانت عده ای است که ریاکارانه، خود را پشت مقدسات پنهان کرده و سرمایه ای انبوه را که قرار بود پشتوانه فعالیت های علمی و پژوهشی حوزه های علمیه و ارتقاء فرهنگ دینی استان کرمان باشد، پایمال کرده اند.

مشاهده این ظلم بزرگ، روحانیون و طلاب کرمانی حوزه علمیه قم را برآشفت و بار مسئولیتی که بر شانه های خود حس می کردند، آنان را به حرکت واداشت. حرکتی که چون نهالی نوپا، از یک مطالبه و سؤال آغاز شد و به تدریج رشد کرد و امروز به لطف تعهد، مسئولیت پذیری و عدالت خواهی آنان، به درختی ریشه دار و تنومند تبدیل گشته و راه خود را عزت مندانه، ادامه می دهد.

حضرت آیت الله استادی!

پس از صدور حکم حضرت آیت الله مؤمن «دامت توفیقاته» و تأیید این حکم در شورای عالی حوزه و دستگاه قضائی و ابلاغ جهت اجرا، این امید در دلهای روحانیون و طلاب عدالت خواه جوانه زد که انگار قرار است پس از سال ها، شاهد اصلاح روند امور مدرسه علمیه کرمانی ها و اموال و املاک میلیاردی آن باشند؛ اما شنیدن خبر توقف حکم در حال اجرا، آنان را حیرت زده کرده و سؤالات و ابهامات زیادی را در ذهن آنان، پدید آورد.

مسببین این حادثه گمان می کردند که روحانیون کرمانی، پس از این ماجرا، از ادامه مسیر ناامید گشته و مطالبه خود را رها خواهند کرد؛ اما هنگامی که عزم جدی آنان را در پیمودن راه مشاهده کردند، به تهمت زنی و شایعه پراکنی روی آوردند؛ تا جایی که به شخصیت طراز اولی مانند حضرت آیت الله مؤمن نیز رحم نکرده و ایشان را مورد ناجوانمردانه ترین هتاکی ها قرار دادند.

همچنین، از آنجایی که خانه عنکبوتی خود را متزلزل می دیدند، فروش املاک و اموال وقفی متعلق به مدرسه را افزایش داده و آنگونه که شواهد قطعی نشان می‌دهد، از سال 88 تا امروز، چندین میلیارد از املاک و اموال موقوفه را به فروش رسانده اند.

در اثناء سال جاری تحصیلی و پس از اینکه مدیریت حوزه علمیه قم، طلاب ساکن در ساختمان خیابان ارم را به مدارس دیگر منتقل کرد، جمعی از روحانیون و طلاب کرمانی، به همراه نمایندگان خود در مجمع طلاب استان کرمان، در ساختمان مذکور حاضر شده و از آقای کشمیری خواستند در حل و فصل مسائل مدرسه، به طلاب کرمانی کمک کند. حاصل مذاکرات صورت گرفته، توافق نامه ای بود که به امضای آقای کشمیری، جاویدی و برخی از حاضرین در جلسه رسید.

بر اساس این توافق نامه، هیأت امنایی جدید مرکب از آقایان حجج اسلام کشمیری، جاویدی، موسوی کرمانی و امیر مجاهدی، به تولیت مدرسه کرمانی ها انتخاب شدند. همچنین این هیأت امنا، موظف شد هیأت اجرایی را از بین افراد پیشنهاد شده توسط مجمع طلاب استان کرمان، انتخاب کند.

متأسفانه فردای آن روز، آقای کشمیری با نادیده گرفتن این توافق نامه و به بهانه بیماری، در جلسه هیأت امنا حاضر نشد؛ اما عصر همان روز، به همراه چند تن از فرزندان خود و برخی از اطرافیان آقای انصاری، با حالتی تهاجمی وارد ساختمان شده و طلاب بی دفاع را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

این غائله با هوشیاری و خویشتنداری طلاب، ختم به خیر شد و متجاوزان از مدرسه اخراج شدند؛ اما بار دیگر در روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان و در آستانه شب قدر، در حالی که چند نفر از طلاب کرمانی حاضر در مدرسه، خود را برای احیاء این شب آماده می کردند، ناگهان آقای کشمیری و سه تن از پسران وی، به همراه آقایان کمساری و آفرند و چند نفر از کارگران سابق مدرسه و دو نفر جوشکار، به مدرسه هجوم آورده، قفلها را شکسته و طلاب حاضر در مدرسه را مورد ضرب و شتم قرار دادند؛ به گونه ای که دست یکی از طلاب در اثر جراحات وارده، خون آلود شده و قسمت هایی از بدن وی کبود شده است.

حضرت آیت الله استادی!

از نظر روحانیون و طلاب کرمانی، کسانی که به احکام نورانی شرع مقدس و به عهد و پیمان ها پایبند نبوده و به اموال و املاک وقفی تعدی می کنند و به عالم طراز اول حوزه علمیه، جسارت و هتاکی کرده و حکم صادر شده توسط ایشان را زیر سؤال می برند و با زیر پا گذاشتن حرمت ماه مبارک رمضان و شب با فضیلت قدر، به خانه امن طلاب حمله کرده و آنان را مورد ضرب و شتم قرار می دهند، کمترین صلاحیتی برای اداره مدرسه علمیه، که خانه تقوا و جهاد است، ندارند و هیچ امیدی به خیر و صلاح و هدایت سربازان امام زمان «عج» توسط آنان نیست. 

ما در راه انجام وظیفه دینی خود، با امید به فضل خداوند و عنایات و امدادهای حضرت ولیّ عصر «عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف» و تحت ارشادات رهبر فرزانه انقلاب، حضرت آیةالله العظمی امام خامنه‌ای «مد ظله العالی»، عدالت‌خواهی و حق طلبی را پیگیری کرده و خواستار اجرای کامل حکم حضرت آیت الله مؤمن و اصلاح روند امور مدرسه علمیه کرمانی ها و متعلقات آن و مهیا شدن محیطی سالم و بانشاط برای طلاب کرمانی جهت تحصیل و تحقیق و پژوهش، می باشیم.

در همین راستا، از بزرگان و علما، که زعمای حوزه مقدسه علمیه به شمار می روند و بار اصلی امانت، مسئولیت و حراست از میراث حوزه های علمیه بر دوش آنهاست، به ویژه از اعضای محترم شورای عالی حوزه علمیه، انتظار داریم برای حفاظت از حرمت حکم و فتوا، از حکم صادر شده توسط حضرت آیت الله مؤمن دفاع کرده و از لگد مال شدن میراث بزرگ شیعه، توسط عده ای سیاست باز دنیا پرست جلوگیری کنند.

از دستگاه محترم قضایی و مسئولین محترم دادگاه ویژه روحانیت نیز مصرانه می خواهیم، به ابعاد کیفری عملکرد هیأت مدیره سابق مدرسه علمیه کرمانی ها، آقایان کشمیری و انصاری رسیدگی کرده و آنان را به جرم بی حرمتی و بی اعتنایی به احکام شرع مقدس و خیانت در امانت، به مجازاتی که شایسته آنان است، برسانند.

«والسلام علی من اتبع الهدی»

روحانیون و طلاب کرمانی حوزه علمیه قم و کرمان

 

رونوشت:

دفتر مقام معظم رهبری در قم و تهران

اعضای محترم شورای عالی حوزه

اعضای محترم جامعه مدرسین

مسئولین محترم دستگاه قضایی

دادستان محترم ویژه روحانیت

مدیریت محترم حوزه های علمیه

مدیریت محترم حوزه علمیه قم

 

 


[ دوشنبه 92/5/21 ] [ 7:50 عصر ] [ ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 6
بازدید دیروز: 1
کل بازدیدها: 68638